Norsk

Translated by Translator Brigades – translatorbrigades@gmail.com

Anmodning til en global dag for handling på menneskerettighetsdagen, lørdag 10. desember 2011

Suksessen fra 15. oktober har utløst et enestående momentum for global handling. Menneskeheten har forent seg på tvers av grensene i en kamp for reelt demokrati og individuelle rettigheter. Essensielt i denne kampen er respekten for menneskers liv og levekår, inkludert miljøer.

Global sivile samfunn er truet av et system basert på makt og ikke på menneskelige verdier. Dag etter dag undertrykker dette systemer grunnleggende friheter og konsekvent favoriserer grådighet til de få over behovene til mange. Denne kraften finansierer kriger, næringsmiddel- og farmasøytiske monopoler, sponser diktatoriske regimer over hele verden, ødelegger miljøet, manipulerer og sensurerer informasjonsflyt og åpenhet.

Til tross for våre ulike kulturelle bakgrunner og sosiale sammenhenger, lider vi alle under samme trusler. Vår frihet og verdighet er under angrep som et resultat av markedets dynamikk og korrupte statlige institusjoner som leder våre lokale og globale samfunn mot stadig mer
urettferdige steder. Regjeringene på denne planeten må jobbe for folket, ikke mot det.

Tiden har kommet for å stå opp for våre rettigheter sammen og til å kreve rettighetene vi ble lovet i 1948 Verdenserklæringen om menneskerettigheter, signert og godkjent av de fleste av verdens regjeringer og grunnlaget for mange av våre konstitusjoner.

Kampen for våre rettigheter som mennesker ligger bak alt vi har krevd i hver protest og hver demonstrasjon i dette historiske året av globale endringer. Det finnes ikke noe bedre høydepunkt for årets protest enn en global dag for handling for å forsvare vår umistelige
menneskelige rettferdighet fra de som prøver å ta den bort fra oss.
Fra øst til vest, nord til sør: den 10. desember vil vi ta til gatene og torgene sammen for å kreve de fundamentale prinsippene som ble lovet og er iboende hos mennesker.

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress